Her er hvordan Eth2, DeFi og Bitcoin-prisen vil påvirke Ethereums CME-futures

Investorer er nervøse for, at denne uges CME ETH-futurelancering vil være en gentagelse af Bitcoins 2017 CME-lancering, men data antyder andet.

Bitcoins ( BTC ) uhyggelige futureslancering i december 2017 faldt hurtigt under investorernes forventninger, og selvom CME BTC-markedet har overgået $ 2,5 mia

I åben interesse, har den første lancering styrket fortællingen om, at denne uges CME ETH futureslancering vil være lige så baisse i kort sigt

Forud for CME BTC-futureslanceringen havde Bitcoin allerede fået 1.900% for året, et rally, som nogle analytikere hævder, blev drevet af forventningen om reguleret futures.

Nu hvor CME ETH-futures er lanceret, følger investorerne nøje for at se, om Ether ( ETH ) står over for en lignende situation, da den allerede har opnået 600% i løbet af det sidste år.

Til dato er der ingen måde at estimere, hvordan Bitcoin ville have klaret sig uden eksistensen af ​​CME- og CBOE-futures. Ikke desto mindre har handlende stadig en tendens til at forbinde CME-lanceringen med 70% nedbrud i BTC-pris, der opstod i de første 3 måneder efter lanceringen.

Analysering af et sortiment af råvarer og lanceringer af valutakontrakter i løbet af de sidste to årtier kan give et bedre perspektiv på sagen, så vi gennemgår data fra CME’s historiske første handelsdatoindeks for at se, om der er en synlig prisudvikling, der opstår efter CME-lister.

Rå palmeolie

Da rå palmeolie-futures blev lanceret på CME i maj 2010, påvirkede de ikke dets løbende prisinddrivelse, som ovenstående data indikerer. Lignende kontrakter havde allerede eksisteret i næsten et årti hos NYMEX, hvorfor ovenstående begivenhed måske havde haft mindre betydning, da begge børser håndterer institutionelle kunder.

Flere faktorer kunne have fået palmeoliepriserne til at stige efter CME-lanceringen, inklusive WTI-olieens 23% positive resultater i løbet af de næste fem måneder.

Sydkoreansk vandt

På en lignende tone vandt den sydkoreanske futures, der blev noteret i september 2006, og i dette tilfælde syntes lanceringen at have en øjeblikkelig indflydelse på prisen.

På trods af ikke at have en futures-kontrakt, eksisterede allerede ikke-leverbare speditører (NDF) for den sydkoreanske vundet forud for CME-listen. Disse NDF-kontrakter handles normalt uden recept (OTC) og kan sjældent overføres mellem investorer. Dette betyder, at den børsnoterede futures-kontrakt havde et bredere antal institutioner, der muligvis deltog.

Endnu en gang er det umuligt at estimere, om denne futures-kontraktlancering havde en øjeblikkelig indvirkning på prisen. Det er muligt, at den sydkoreanske vandt devaluering fulgte tendensen i nye eller asiatiske økonomier. Derfor synes at fastgøre denne bevægelse til CME futures lancering en strækning.