4. September 2020

Bitcoin störtade våldsamt och förlorade 7% och likviderade 100 miljoner dollar, det här är varför

Von admin

Bitcoin har stigit under större delen av detta år. Det upplevde dock ett kraftigt fall den 3 september och förlorade upp till 7% av sitt värde för att sjunka mot $ 10 500. Förlusterna hände på mindre än två timmar och likviderade mer än 100 miljoner värderingar i processen. Med en titt på BitMEX ensam utplånade den plötsliga kraschen längs längs nästan 99 miljoner dollar.

Tre viktiga faktorer kan sannolikt ha orsakat en plötslig sänkning av priset på flaggskeppskrypto. Styrkan i den amerikanska dollarn, utflöden av gruvarbetare och det stora motståndet är skyldiga för den kraftiga korrigeringen under 11 000 USD.

Minerutflöden

Enligt rapporter som dykt upp tidigare idag skickar storskaliga gruvpooler mer än normalt mängder Bitcoin till börser de senaste dagarna.

Dessa uppgifter indikerade att gruvarbetare nu förberedde sig för att sälja sina innehav vilket ökade försäljningstrycket till kryptomarknaderna. VD för CryptoQuant, Ki Young-Ju, skrev :

”Gruvarbetare skickar en viss mängd BTC till utbyten regelbundet, så de har redan en stor mängd BTC i utbytet. Närhelst de bestämde sig för att sälja verkar det som om de flyttar en relativt betydande mängd BTC till andra plånböcker, och några av dem kommer att byta. ”

Gruvarbetare representerar en av de två källorna till externt försäljningstryck på bitcoinmarknaden förutom börser. När gruvarbetare börjar sälja sina innehav kan det orsaka stort tryck på bitcoin.

Amerikanska dollar rally

Under de senaste tre dagarna har den amerikanska dollarn samlats mot alla andra reservvalutor. Dollarn visade en viss stark fart mot euron. Baserat på tidigare rapporter varnade Europeiska centralbanken (ECB) att euron har blivit ganska dyr. ECB: s varningar skakade på marknaderna och resulterade i en försäljning av euro eftersom de flesta investerare fruktade införandet av olika restriktioner.

När den amerikanska dollarn började rally från ett flerårigt supportområde minskade både guld och bitcoin kraftigt.

Bitcoin var starkt motstånd

Sortimentet mellan 12 000 och 12 500 dollar har fungerat som ett starkt motståndsområde för bitcoin sedan 2018. Bitcoins pris testade motståndsnivån på 12 000 dollar för fjärde gången under en relativt kort period. Det kan ha lett till en reaktion från säljare som bidrog till bitcoinens tillbakadragande. \

Gibt es bei Bitai Method Fake Elemente oder ist es tatsächlich seriös? Ein genauer Test deckt mögliche Betrugsanzeichen auf.